Error in Ayanova WBI login - '~/Telerik.Web.UI.WebResource.axd' is missing'


#1

Hi

I’m new to this forum and we have been using Ayanova for the past year. We recently decided to implement WBI and we’ve followed the instructions as per the support file.

The problem we’re having is when we goto the WBI link and enter the login details, we get the following error:

Server Error in ‘/AyaNovaWBI’ Application.


‘~/Telerik.Web.UI.WebResource.axd’ is missing in web.config. RadScriptManager requires a HttpHandler registration in web.config. Please, use the control Smart Tag to add the handler automatically, or see the help for more information: Controls > RadScriptManager

Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.InvalidOperationException: ‘~/Telerik.Web.UI.WebResource.axd’ is missing in web.config. RadScriptManager requires a HttpHandler registration in web.config. Please, use the control Smart Tag to add the handler automatically, or see the help for more information: Controls > RadScriptManager

Source Error:

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

Stack Trace:

[InvalidOperationException: ‘~/Telerik.Web.UI.WebResource.axd’ is missing in web.config. RadScriptManager requires a HttpHandler registration in web.config. Please, use the control Smart Tag to add the handler automatically, or see the help for more information: Controls > RadScriptManager]

Telerik.Web.UI.RadScriptManager.OnPreRender(EventArgs e) +157

System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal() +86

System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal() +170

System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal() +170

System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +2041

Please provide us assistance on how we could solve this issue. thanks


#2

Hi

Is the computer you installed WBI 5 on a 64 bit computer?

What version of AyaNova 5 are you using? - log into AyaNova on this same computer where you installed WBI, select menu Help - About AyaNova

What version of WBI 5 was installed? Open Windows Explorer on this computer, move to the C:\Program Files\Ground Zero Tech-Works Inc\AyaNovaWBI5\bin folder and right-click on the GTZW.AyaNovaWBI.BLL.dll file and select Properties and see the version

If the computer where WBI is installed is Vista or higher, also confirm that you have performed each step you performed of http://www.ayanova.com/WBI5webhelp/if_using_vista_or_higher.htm- do be specific (i.e. please do not reply that you “did all the steps” - instead specifically what of #1, what of #2, etc. Sometimes a step can be accidently overlooked, and by confirming each step and writing it in your reply, the missed step can be seen that it needs to be done)

Do post back in reply to the questions above, as well if you do resolve the issue based on the info from that forum topic, what it was that you did.

  • Joyce

#3

Hi Joyce

I’ve tried tha previous post on the issue…[highlight=#ffff11]did not fix the issue





Is the computer you installed WBI 5 on a 64 bit computer? - [highlight=#ffff11]Windows 2003 Server

What version of AyaNova 5 are you using? - log into AyaNova on this same computer where you installed WBI, select menu Help - About AyaNova

[highlight=#ffff11]License information:

Key issued: 13/05/2009 10:55:02 PM

Registered to: Rite IT Solutions

Version: 5.X

Scheduleable users: 4

Requested trial: False

Option - Mobile browser interface: True

Option - Web browser interface: True

Technical information:

Machine name: SVR-WEBSERVER



AyaNova Connection:

DataBase - Server=svr-webserver\SQLExpress;initial catalog=AyaNova;User Id=sa; Password=r1t31t;



OS user name: administrator

Networked: True

OS user domain name: RITEIT

OS version: Microsoft Windows NT 5.2.3790 Service Pack 2

System folder: C:\WINDOWS\system32

CLR version: 2.0.50727.3053

Current directory: C:\Documents and Settings\Administrator.RITEIT\Desktop

Logical drives: A:\ C:\ D:\ E:\ Z:\ 

Working set: 30216192

Primary monitor size: {Width=1600, Height=900}

Locale current culture: English (Australia)

Locale currency symbol: $

Locale short date pattern: d/MM/yyyy

Locale short time pattern: h:mm tt

Primary assembly: AyaNova 5.0.0.0

*** Business object assembly (GZTW.AyaNova.BLL.dll) Sub Version: 0 ***

Primary assembly location: file:///C:/Program Files/Ground Zero Tech-Works Inc/AyaNova/AyaNova.exe

	References:

	System.Windows.Forms 2.0.0.0

	mscorlib 2.0.0.0

	DevExpress.XtraScheduler.v8.3 8.3.4.0

	DevExpress.XtraReports.v8.3 8.3.4.0

	System 2.0.0.0

	System.Drawing 2.0.0.0

	Infragistics2.Win.UltraWinGrid.v8.3 8.3.20083.1009

	Infragistics2.Win.UltraWinToolbars.v8.3 8.3.20083.1009

	Infragistics2.Win.UltraWinEditors.v8.3 8.3.20083.1009

	Infragistics2.Win.Misc.v8.3 8.3.20083.1009

	GZTW.WinForm.Controls 4.0.0.0

	GZTW.AyaNova.BLL 5.0.0.0

	System.Data 2.0.0.0

	Infragistics2.Win.v8.3 8.3.20083.1009

	DevExpress.XtraScheduler.v8.3.Core 8.3.4.0

	Infragistics2.Win.UltraWinExplorerBar.v8.3 8.3.20083.1009

	Infragistics2.Win.UltraWinTree.v8.3 8.3.20083.1009

	Infragistics2.Win.UltraWinDock.v8.3 8.3.20083.1009

	log4net 1.2.9.0

	DevExpress.XtraBars.v8.3 8.3.4.0

	Infragistics2.Win.UltraWinTabControl.v8.3 8.3.20083.1009

	CSLA 5.0.0.0

	AyaNova.PlugIn 5.0.0.0

	Infragistics2.Shared.v8.3 8.3.20083.1009

	CSLA.Core.Bindablebase 5.0.0.0

	DevExpress.Utils.v8.3 8.3.4.0

	DevExpress.XtraEditors.v8.3 8.3.4.0

	SautinSoft.HtmlToRtf 3.0.8.16

	SautinSoft.RtfToHtml 3.0.0.37

	mscorlib 1.0.5000.0

	GZTW.Profile 5.0.0.0

	System.Xml 2.0.0.0

	FirebirdSql.Data.FirebirdClient 2.5.0.0

	DevExpress.XtraPrinting.v8.3 8.3.4.0

Session information:

DBServer: MSSQL

DBServer version: 9.00.3042.00

User settings

	User: Indy Illanokavan

	Language: English

	UserType: Schedulable

	SubContractor: False

	Region: DEFAULT

Global settings

	Language: English

	Use Notification services: True

	CJK Index: False

	Use inventory: True




GTZW.AyaNovaWBI.BLL.dll file version - The files have in the foler that is [highlight=#ffff11]GZTW.AyaNova.BLL.dll

and [highlight=#ffff11]GZTW.AyaNovaWBI.dll

 and their file versions are 5.0.2.0



If the computer where WBI is installed is Vista or higher - The OS is Windows 2003 server[highlight=#ffff11]


Thanks


#4

Hi again

Please always provide specifics when replying. “I’ve tried tha previous post on the issue…did not fix the issue” does not provide what you actually specifically did which I would need to help you troubleshoot why this is occurring.

Do note that a computer that is 64 bit is not dependant on the operating system - you could have a Windows 2003 64 bit computer or you could have a Windows 2003 32 bit computer.

Thank you for providing the About information for AyaNova and the version of the AyaNovaWBI.Bll.dll file. You will note that your AyaNova is version 5.0.0.0 whereas your WBI is version 5.0.2.0. You need the latest version of AyaNova installed before running WBI.

A. Refer to Known Issues & Updates section of this forum and update your AyaNova to the latest 5.0.2.0 - as per its steps you do update every computer.

B. Once AyaNova is updated to 5.0.2.0 and confirmed updated on every networked computer, then load your WBI 5.0.2.0 Url and login.

C. If your WBI now loads correctly, do post back here to let me know.

D. If your WBI still encounters the exact same message, do the following:

Shut down the Default Web Site of your IIS and then uninstall WBI via Add/Remove Programs
Now be sure to document each step you do, everything you enter, etc as you do it so that if after the following steps you still are encountering an issue, you will post in your reply each and every step you performed so that I can help.
Confirm the version of AyaNova - is it is the latest version?
If so then proceed through the WBI installation steps http://www.ayanova.com/WBI5webhelp/wbi_server_installation.htm and the WBI configuration steps http://www.ayanova.com/WBI5webhelp/wbi_server_configuration.htm documenting each step you perform with specifics exactly what you do (what yiou enter, what you select, what you see, and that each step completes successfully exactly as it says in the step) up to the point where you enter what WBI url on your Windows 20003 server performing step #2 of the WBI Testing http://www.ayanova.com/WBI5webhelp/wbi_server_testing.htm
If WBI logs in fine, great - continue on with the WBI testing
If WBI gives you the exact same error, be sure to post exact specifics on each step you performed of the WBI installation, configuration and testing up to that point - what you entered, what you selected, what you see, and that each step completed successfully

  • Joyce

#5

Hi

Sorry for the delay in posting. I’ve installed 5.0.2.0 as requestd and am still having the same error as posted earlier

Details:

Server Error in ‘/’ Application.

‘~/Telerik.Web.UI.WebResource.axd’ is missing in web.config. RadScriptManager requires a HttpHandler registration in web.config. Please, use the control Smart Tag to add the handler automatically, or see the help for more information: Controls > RadScriptManager
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.InvalidOperationException: ‘~/Telerik.Web.UI.WebResource.axd’ is missing in web.config. RadScriptManager requires a HttpHandler registration in web.config. Please, use the control Smart Tag to add the handler automatically, or see the help for more information: Controls > RadScriptManager

Source Error:

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

Stack Trace:

[InvalidOperationException: ‘~/Telerik.Web.UI.WebResource.axd’ is missing in web.config. RadScriptManager requires a HttpHandler registration in web.config. Please, use the control Smart Tag to add the handler automatically, or see the help for more information: Controls > RadScriptManager] Telerik.Web.UI.RadScriptManager.OnPreRender(EventArgs e) +161 System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal() +80 System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal() +171 System.Web.UI.Control.PreRenderRecursiveInternal() +171 System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +842

I am lost for options. Please advise. Thanks

Regards

Indy


#6

Hi, unfortunately you are not providing specific details on exactly what you have troubleshooted and performed and checked for and the results, and I am not sure what else to suggest as not sure what you have actually done other than to install WBI on another computer and then compare why it works on one and not the other.

  • Joyce